Opplevelser – Ål i Hallingdal

Ål tilbyr aktiviteter for hele familien, året rundt. Uansett om det er avslapping i magisk natur eller actionfylte opplevelser med fart og spenning som er det rette, vil du finne noe i nærheten. Som en bonus ligger Ål midt i Hallingdal, slik at man enkelt kan dra til andre områder.

Fiske for store og små

Fiske er en spennende aktivitet for store og små. Både i fjellvannene og elvene rundt Leveldåsen finnes det unike muligheter for fiske. Her er det store sjanser for napp! Alt du trenger er en fiskestang og et fiskekort. Fiskekort fås kjøpt langs elva Votna, eller ved flere av fjellvannene i nærheten.

Ønsker du en annen form for aktivitet på sommerstid er Vatsfjorden og de mange fjellvannene i området er perfekt for en tur med kano eller kajakk.

Sykling rundt Leveld

Om du vil ha en rolig sykkeltur i fjellet eller kruse nedover et røft utforterreng, har Leveldåsen sykkelmuligheter for alle. De mange stølsveiene passer perfekt for sykling. De finnes også en sykkelpark i Ål skisenter bygget spesielt for terrengsykling.

Nyt fjellet med ski på bena – nedover, oppover og bortover

Hva er vel bedre enn å kunne gå direkte fra hytteområdet og ut i skiløypa. Leveldåsen har flotte langrennsmuligheter, i skog og på snaufjellet. Skiløypene fører deg milevis i spektakulært fjellandskap. Usikker på hvordan skimulighetene skal være til helgen? Hjemmesiden til Ål turistkontor gir deg informasjonen du trenger.

Hver sommer arrangeres folkefesten Hillbilly Huck i sykkelparken. Dette er en konkurranse som samler hele bygden sammen med utøvere fra inn- og utland. Dette anbefaler vi at du får med deg!

Ridning på Ål

Har du lyst til å se snaufjellet på en ny måte? En tur på hesteryggen kan være en gøyal og spennende opplevelse. Hallingdal har alltid vært et attraktivt område for rideturer. Hallingdal fjellridning byr på weekendturer på hesteryggen.

Leveldåsen rommer ikke bare natur, også kultur!

Kunstutstillinger på Leveld Kunstnertun, teater og filmvisninger på Ål kulturhus og konserter under Folkemusikkveka i Ål er bare noe av det nærområdet kan friste med. Har du lyst til å smake på ordentlig gårdsmat er tipset å sjekke ut Hallingkost. De byr på tradisjonell mat rik på kultur og historie.

Hva med noen år tilbake i tid? I Ål-fjellet befinner det seg flere aktive støler. På noen av disse stølene serverer de rømme og kvikaku. Kvikaku er lapper stekt på en tradisjonsrik takke. Langs stølene kan du også oppleve geitebønder som gjeter dyrene sine i det vakre fjellandskapet.   

Festivalen Sundreball

Sundreball er stemningsfestivalen som samler et bredt spekter av artister, lokale og tilreisende publikum i alle aldre. I tre dager står unike musikkopplevelser, latter og godt selskap på menyen. Bli med og opplev den tradisjonsrike bygdeatmosfæren på Sundrehall!

Hallingdal feriepark– landets beste feriepark!

Ved Hallingdal feriepark kan du enten plassere campingvogna for noen dager i fjellet eller leie en hytte med høy komfort. Her finner du aktivitetstilbud for alle aldre; sykkelpark, høyt og lavt klatrepark, besøksgård og vinterpark. Og det beste av alt – ferieparken holder åpent året rundt!

Besøk Ål Turistkontor

Trenger du flere tips til aktiviteter og opplevelser i Ål? Da kan vi anbefale å kontakte Ål Turistkontor, som gledelig hjelper deg å sette sammen et perfekt opplegg.