Området rundt Leveldåsen og Ål

Leveldåsen er et unikt fjellområde i Hallingdal, med endeløse naturopplevelser for store og små. Både sommer som vinter er det lagt til rette for aktiviteter, turer og hyggelige stunder. Og det beste av alt – hytteområdet ligger kun 3 korte timer fra Oslo sentrum!

Nydelig beliggenhet i Hallingdal

I hjertet av Norges mest populære fjellområde finner du Leveldåsen hytteområde. Leveldåsen i Ål er lokalisert i nydelige omgivelser ved foten av Skarvheimen i Hallingdal. I området kan du finne både et levende kulturlandskap med autentiske stølsgrender og en vakker natur bestående av et rikt plante- og dyreliv. Dette fortryllende landskapet må oppleves!

Leveldåsen er plassert langs skogbeltet i et fantastisk fjellområde med god utsikt mot Hallingskarvet. Andre fjelltopper i umiddelbar nærhet er Reineskarvet, Lauvdalsbrea og Blåbergo. Fjelltoppene er ideelle turmål på sommerstid som vinterstid.

Leveldåsen sin lette tilgjengelighet

Leveldåsen befinner seg beleilig plassert midt i Hallingdal, med enkelt adkomst fra Oslo. Kun 3 korte timer fra Oslo sentrum, her følger man Rv7 fra Hønefoss. Eller du kan velge å nyte en avslappende togtur. Bergensbanen følger Hallingdal vestover hvor toget stopper på Ål stasjon.

  • Hytte utsikt
  • Geiter i lyng
  • Fiskestang ved fiskevann
  • Utsikt Laudalsbrea

Leveldåsen på sommerstid

I området rundt Leveldåsen finnes det unike muligheter for fotturer langs snirklende stier, idylliske stølsgrender, fjellvann, elver og bekker. Ønsker man en lengre tur kan man følge Fanitullvegen helt til Hemsedal. Veien holder kun åpent i sommersesongen, og her kan man både gå, sykle og kjøre bil. Ved Votna, elva som renner gjennom Leveld, og ved flere av fjellvannene i nærheten kan man fiske. Mulighetene er mange!

Skiløyper for enhver

Skiløypenettet rundt Leveldåsen strekker seg fra Opheimsåsen i øst og innover fjellviddene til Bergsjø i vest. Ønsker man rå natur og et friskt vindpust i ansiktet kan man følge de åpne løypene på snaufjellet. For en mer familievennlig tur kan man velge uværsløypene plassert i et tettere skogsterreng. Når snøen har satt seg på senvinteren er Reineskarvet et ideelt turmål på ski med flott utsikt mot Gaustatoppen i sør og Jotunheimen i nord.